Ο Χαρίρι βρίσκεται στο Παρίσι από το Σάββατο, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, και έχει πει ότι θα επιστρέψει στον Λίβανο μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας του.
διασημα ζευγαρια με διαφορα υψους
σαλαμουρα για κρεας
εφορια χιου τηλ
Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, έχει πει πως δεν θα δεχθεί την παραίτηση του Χαρίρι έως ότου του επιδοθεί προσωπικά και όλες οι πλευρές στη Βηρυτό έχουν ζητήσει την επιστροφή του το ταχύτερο δυνατό.
Η παραίτησή του προκάλεσε πολιτική κρίση στον Λίβανο και έφερε στην πρώτη γραμμή μια σύγκρουση εξουσίας στην περιοχή ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και στο Ιράν.
Στη δήλωση παραίτησής του ο Χαρίρι επέκρινε το Ιράν και τη σύμμαχό του, Χεζμπολάχ, το ένοπλο κίνημα που συμμετέχει στη λιβανική κυβέρνηση, και είπε πως φοβάται ότι θα τον δολοφονήσουν. Εκτός από ένα σύντομο ταξίδι στο Άμπου Ντάμπι παρέμεινε στη Σαουδική Αραβία μέχρι τη μετάβασή του στη Γαλλία.
Η παραμονή του εκεί είχε ως αποτέλεσμα λιβανέζοι αξιωματούχοι και πολιτικοί να κατηγορήσουν τη Σαουδική Αραβία ότι τον ανάγκασε να παραιτηθεί, κατηγορία την οποία ο ίδιος και το Ριάντ αρνήθηκαν.
Την Παρασκευή, ο Χαρίρι έγραψε στο τουίτερ πως η παρουσία του εκεί ήταν για «διαβουλεύσεις για το μέλλον της κατάστασης στον Λίβανο και τις σχέσεις του με την αραβική περιοχή που τον περιβάλλει».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου