Οι νέοι έδωσαν ραντεβού μπροστά από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. «Θα ψηφίσουμε! Ανεξαρτησία!» φώναζαν οι διαδηλωτές, σε μια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες πριν από τις κάλπες.
REUTERS/Juan Medina
λαχανα και χαχανα ολοι στον κηπο
αθηνα κσ
Η Ισπανία βιώνει από τις αρχές του Σεπτέμβρη τη χειρότερη πολιτική κρίση των τελευταίων 40 ετών, όπως επισημαίνουν στο Γαλλικό πρακτορείο πολιτικά πρόσωπα.
REUTERS/Juan Medina
Εδώ και εβδομάδες, οι καταλανικές Αρχές παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με τις ομοσπονδιακές Αρχές με στόχο να κρύψουν τις κάλπες, τα ψηφοδέλτια ή ακόμα και να δημιουργήσουν ιστότοπους όπου οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τη διεύθυνση του εκλογικού τους κέντρου. Ωστόσο, έχουν οι εφόδοι και οι απειλές για επιβολή κυρώσεων έχουν αυξηθεί.
REUTERS/Juan Medina
Η καταλανική ηγεσία «προσβάλλει το κράτος δικαίου» είπε η Ινές Αριμάδας, ηγέτιδα του κόμματος Ciutadanos στην Καταλονία.
REUTERS/Juan Medina
Ακόμα κι αν είναι διχασμένοι σε σχέση με την ανεξαρτησία, οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Καταλονίας τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ενός νόμιμου δημοψηφίσματος. Όπως ο αμυντικός της FC Barcelone Ζεράρ Πικέ, που απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν «με ειρηνικό τρόπο». «Ας μην τους δώσουμε καμία δικαιολογία. Αυτό θέλουν. Ας φωνάξουμε δυνατά. Θα ψηφίσουμε» ήταν το tweet που ανήρτησε ο ποδοσφαιριστής.
Des d'avui i fins diumenge, expressem-nos pacíficament. No els hi donem cap excusa. És el que volen. I cantem ben alt i ben fort. #Votarem
— Gerard Piqué (@3gerardpique) 28 Σεπτεμβρίου 2017
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου